Ramenwasser

Zonnepanelen reinigen

RB Service reinigt zonnepanelen op zowel platte als hellende daken.

Zonnepanelen bevinden zich op het dak, een plek waar doorgaans veel vervuiling optreedt. Zo worden ze blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Regen, hagel, sneeuw en ook andere zaken zoals vogelpoep, stuifmeel, zandkorrels en meer kunnen je zonnepanelen in een mum van tijd smerig maken.

Je zonnepanelen behalen vanwege deze vervuiling een lager rendement. Daarom is het aangeraden om ze regelmatig te laten reinigen.

Minstens 1 maal om de 5 jaar zonnepanelen laten reinigen

Hoe vaak moet je zonnepanelen reinigen? En wanneer moet je zonnepanelen laten reinigen? Dat is erg afhankelijk van het type zonnepanelen die je hebt en de omgeving waarin ze zich bevinden.

Gaat het om zelfreinigende zonnepanelen of glasplaten, dan laat je de zonnepanelen best minstens 1 maal om de 5 jaar reinigen. Bevinden er zich veel omringende bomen die stuifmeel verspreiden? Of heb je enorm veel last van vogelpoep? Dan is het aangeraden om regelmatiger je zonnepanelen te laten reinigen. Bij vogelpoep is reiniging zeker nodig aangezien dit voor permanente schade aan je zonnepanelen kan zorgen.

Heb je geen zelfreinigende zonnepanelen dan laat je de zonnepanelen best om de 8 weken reinigen.

Een verlies van 2% a 3% per jaar

Als je ten volle van je zonnepanelen wil blijven genieten, is een regelmatige reiniging vereist. Vervuilde zonnepanelen nemen minder zonnestraling op en dat resulteert in een verlies aan rendement van ongeveer 2 à 3% per jaar. Ze laten reinigen kost geld, maar brengt ook geld op. Zonnepanelen reinigen is dan ook meer dan de investering waard.

Zonnepanelen reinigen in de nabije omgeving van Lommel

Wij reinigen zonnepanelen in gans de provincie Limburg en gemeentes nabij Lommel, waaronder: Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Pelt, Kinrooi, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Heusden-zolder, Beringen, Tessenderlo, Ham, Lummen, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen